Autómentésnél szükségünk lehet néhány eszközre II.

Autómentésnél szükségünk lehet néhány eszközre II.

Indulás előtt mindig nézzük át az autót,hogy minden felszerelés benne legyen, amire egy esetleges lerobbanás alkalmával szükségünk lehet!  (II.)

Aki autózik, az előbb-utóbb le is fog robbanni egyszer. Vagy ha nem a saját autója mondja be az unalmast, még mindig megeshet a szíve az út szélén ácsorgón, ha pedig balesetet lát sérültekkel, nincs is más törvényes választása, mint segíteni, vagy segítséget hívni. „ Autómentés Budapest „

Elakadást jelző háromszög:

Az elakadást jelző háromszög bármilyen típusú lehet, lényeg, hogy visszaverje a ráeső fotonokat, illetve hogy a járműtől kellő távolságra állítsuk fel. A kellő távolság nyilván az adott útszakaszon megengedett maximális sebesség függvényétől változik: autópályán legalább 150-200 méter, de országúton is érdemes legalább 100 méterrel a veszteglő jármű mögé felverni a prizmát. Ha kanyarban robbannánk le, a bejárata elé kell kitenni.

Alapszerszámok

Csavarhúzó, fogó. A tizenhetes és a tizenkilences csavarok gyakori méretek a motorban, csakúgy, mint a torx- illetve imbuszfejű kötőelemek. Ha pedig ennyi mindent tartunk a kocsiban, akkor egy gyertyakulccsal több vagy kevesebb már igazán nem számít.

Tűzoltó készülék:

A tűzoltókészülékeken betűkkel jelölik, milyen tűz oltására alkalmasak. Ezenkívül feltüntetik a tűzoltási teljesítményt is, ami egy szám az adott oltási osztály betűje előtt. Ez például A kategóriánál azt jelzi, milyen hosszú szabvány farakást lehet eloltani (pl: 34A - 3,4 méter) vele, míg B kategóriánál, hogy hány liter égő folyadékot. Minél nagyobb, annál jobb.

Tűzoltási osztályok:

A: szilárd anyagok (pl.: fa, papír)

B: folyékony anyagok (benzin, festék)

C: gázok (PB, acetilén)

D: fémek (magnézium, alumínium)

F: sütésre, főzésre használt anyagok (olaj, zsír)