Autómentésnél szükségünk lehet néhány eszközre II.

Szerző: | máj 14, 2021 | 0 hozzászólás

Indulás előtt mindig nézzük át az autót, hogy minden felszerelés benne legyen, amire egy esetleges lerobbanás alkalmával szükségünk lehet!  (II.)

Aki autózik, az előbb-utóbb le is fog robbanni egyszer. Vagy ha nem a saját autója mondja be az unalmast, még mindig megeshet a szíve az út szélén ácsorgón, ha pedig balesetet lát sérültekkel, nincs is más törvényes választása, mint segíteni, vagy segítséget hívni. „ Autómentés Budapest „

Elakadást jelző háromszög:

Az elakadást jelző háromszög bármilyen típusú lehet, lényeg, hogy visszaverje a ráeső fotonokat, illetve hogy a járműtől kellő távolságra állítsuk fel. A kellő távolság nyilván az adott útszakaszon megengedett maximális sebesség függvényétől változik: autópályán legalább 150-200 méter, de országúton is érdemes legalább 100 méterrel a veszteglő jármű mögé felverni a prizmát. Ha kanyarban robbannánk le, a bejárata elé kell kitenni.

Alapszerszámok

Csavarhúzó, fogó. A tizenhetes és a tizenkilences csavarok gyakori méretek a motorban, csakúgy, mint a torx- illetve imbuszfejű kötőelemek. Ha pedig ennyi mindent tartunk a kocsiban, akkor egy gyertyakulccsal több vagy kevesebb már igazán nem számít.

Tűzoltó készülék:

A tűzoltó készülékeken betűkkel jelölik, milyen tűz oltására alkalmasak. Ezenkívül feltüntetik a tűzoltási teljesítményt is, ami egy szám az adott oltási osztály betűje előtt. Ez például A kategóriánál azt jelzi, milyen hosszú szabvány farakást lehet eloltani (pl: 34A – 3,4 méter) vele, míg B kategóriánál, hogy hány liter égő folyadékot. Minél nagyobb, annál jobb.

Tűzoltási osztályok:

A: szilárd anyagok (pl.: fa, papír)

B: folyékony anyagok (benzin, festék)

C: gázok (PB, acetilén)

D: fémek (magnézium, alumínium)

F: sütésre, főzésre használt anyagok (olaj, zsír)

autómentés Budapest, autómentő Budapest