Nyaralás alatt tönkrement az autóm külföldön…. Mit tegyek?

Szerző: | máj 14, 2021 | 0 hozzászólás

Autómentés Budapest és külföld

Egy rövid történetet osztanék meg Önökkel. Egy 4 tagú családdal történt az eset, akik éppen Horvátországban nyaraltak és indultak volna hazafelé. Szombat este 20:15, csörög a telefonom. Egy fiatalember volt a vonal túl oldalán, aki kétségbe volt esve, mert megállt az autója minden előjel nélkül. Az ijedség inkább annak szólt, hogy 2 pici gyerekkel és a feleségével volt, Budapesttől 780 km-re az autópályán. Esély sem volt arra, hogy az autót benzinkútig vagy valami kijáratig eltolják.. ott megállt és kész.

Megnyugtattam az urat, hogy kb. 10 percen belül tudok indulni értük, sietek, amennyire csak tudok. Elmondtam, hogy mit csináljon addig! (elakadásjelző háromszög és fényvisszaverő mellény) Ilyenkor ugye az ember, amikor a nyaralásból jön haza, nem feltétlenül van nála készpénz, ilyenkor semmi baj, nem kell izgulni, hazafelé megtudunk állni bank automatánál, vagy ha megérkeztünk a lakáshoz, akkor ott a helyszínen is lehet fizetni. Ha fizető kapus országban történik az autómentés, akkor a km díjra a fizetőkapuk összege természetesen hozzáadódik. De ezt minden esetben már a beszélgetés elején lefixáljuk. Próbáltam minél hamarabb indulni. Az autómentőre felraktam egy csere személygépkocsit, hiszen az autómentőben csak 2 személy tud utazni a sofőrön kívül. Majd indulás…. 9 óra alatt meg is érkeztem a címre. Megírtuk a papírokat a csereautóhoz és a vállalási szerződést az autó hazaszállításához. Majd indulás Magyarországra, kissé megkönnyebbülve.

Jó tanács:

Mielőtt nyaralni indul, az útvonal megtervezése mellett érdemes az autót egy utolsó átvizsgálásra elvinni. Ha erre nincs lehetőség, akkor legalább 4 alapvető dologra kell odafigyelni.

Ellenőrizze a gumikat, és a pótkereket.

Vigyen magával egy flakon motorolajat.

Ellenőrizze a folyadékok (hűtő, szélvédőmosó) szintjét.

Hosszabb út esetén a klíma működése is létfontosságú.

Számítson a legkedvezőbbre, de készüljön fel a legrosszabbra!

Autómentés Budapest

Autóbérlés

Autószállítás