Autómentésnél szükségünk lehet néhány eszközre

Szerző: | máj 14, 2021 | 0 hozzászólás

Indulás előtt mindig nézzük át az autót, hogy minden felszerelés benne legyen, amire egy esetleges lerobbanás alkalmával szükségünk lehet!  (I.)

Vontatókötél:

Szintén alap, hogy legyen vontatókötelünk, akinek nincs, az szerezzen be egyet, fontossága érthető. Célszerű még megnézni világosban, nyugodt körülmények között, hogy hol kell rögzíteni elöl és hátul, hogy adott esetben ne este, hóesésben matassunk idegesen az említett helyek után. Tartsunk az autóban szerelési célra kesztyűt, vontatókötél felhelyezésekor például kifejezetten hasznos. Nem lesz piszkos a kezünk, és még le sem fagy. Legyen nálunk zseblámpa is, valamint betárazhatunk téli ablakmosó folyadékból is, ebből ugyanis lényegesen több fogy télen, mint nyáron. Hasznos továbbá az autótakaró fólia is. Egyszerűen felhelyezhető, ha nincs garázsunk, jótékonyan óvja járgányunkat a csapadéktól és a fagy sem éri közvetlenül az autó felületét.

Vonószem:

Vegye ki a vonószemet, amely a csomagtér padlófedele alatt található.

A vonószem csatlakozási pontjának fedele kétféle változatban létezik, amelyeket eltérő módon kell kinyitni:

– A horonnyal rendelkező változatot egy pénzérmét vagy hasonló tárgyat a horonyba helyezve lehet kifordítani. Ezután fordítsa ki teljesen a fedelet, és távolítsa el azt.

– A második változat egy jelöléssel rendelkezik az egyik oldalon vagy az egyik sarokban. Nyomja meg az ujjával a jelölést, és ezzel egyidejűleg hajtsa ki az ellenkező oldalt/sarkat egy érme vagy hasonló eszköz használatával – a fedél a tengelye körül elfordul és eltávolítható. Csavarozza be a vonószemet merőlegesen a pereméig. Csavarja be erősen a vonószemet, például a kerékkulcs használatával. Használat után, csavarja ki a vonószemet, és tegye vissza a helyére. Fejezze be a fedél visszaszerelésével a lökhárítóra.

Láthatósági mellény:

A fényvisszaverő mellény -jelenleg- nem kötelező tartozéka a járműnek, de mivel a jármű vezetőnek rendőri intézkedésre, illetve műszaki meghibásodásra számítania kell, ezért elvárható tőle, hogy legalább saját maga számára tartson egy fényvisszaverő mellényt a járműben. autómentés 0-24

autómentés külföldön