Autómentés – Kit hívjak ha baj van?

Szerző: | júl 13, 2021 | 0 hozzászólás

Autómentés – Kit hívjak ha baj van?

Az autómentés folyamatának kivitelezése több fajta formában és módon is végbe mehet, azonban a végeredményt figyelembe véve minden autómentő számára ugyanaz a cél, a meghibásodott vagy megsérült, de mindenképpen a tovább haladásra, valamint a közúti forgalomban való részvételre képtelen autószállítás kivitelezése. A tréleres autómentés folyamatának a megkezdéséhez elengedhetetlen egy olyan szituáció, amely indokolttá teszi a közúti szállítás folyamatát. Ilyen szituáció lehet esetleg egy baleset, vagy akár egy meghibásodás, de abban az esetben is szükséges lehet az autómentés Budapest területén, ha esetleg egy olyan járművet vásároltunk meg, amelyet ideiglenesen kivontak a forgalomból.

Az autómentés Budapest területén mindig azzal kezdődik, hogy a bajba jutott ügyfél felhívja az autómentő éjjel-nappal tevékenykedő szakembert, és bejelenti az esetét. Ha személyi sérülést is bevonó közúti balesetről van szó, akkor a tréleres autómentés folyamata csak a hatósági intézkedés után valósulhat meg, miután a rendőrség biztosított mindenkit arról, hogy a járműre a nyomozáshoz nem lesz szükség, és nyugodtan kivitelezhető az autómentés. Fontos tudni, hogy ha tárcsázzuk az autómentés éjjel-nappal történő szolgáltatást, akkor minden esetben pontos helyszínt szükséges meghatároznunk, továbbá azt is, hogy mi a pontos problémánk. Ugyanis különböző szakemberek és kocsik kerülnek kiküldésre például akkor, ha az autónk hátsó fele károsodik, vagy az első futómű, ugyanis ebben a helyzetben már a platóra történő felhúzás is nehézségeket okozhat.

Autómentő – Azonnal érkezünk! 

Abban az esetben, ha pedig motorikus a probléma, akkor akár egy szerelő is kérhető a helyszínre, emiatt a kisebb problémák megoldása akár már a helyszínen is megtörténhet, az autómentő 0-24 szolgáltatás igénybe vétele előtt. Az autómentés folyamatának következő lépése, hogy az autómentő szakemberek megérkeznek a helyszínre, és az előbb említett helyzetek alapján vagy helyben megszerelik, vagy vontatható állapotba helyezik az autónkat. Utóbbi szituáció során egy csörlő alkalmazásával az autómentő szolgáltatás során a platóra emelik a gépjárművet, majd szakszerűen rögzítve elszállítják a meghatározott helyszínre.

Elakadások esetén a lehetőségeink attól függnek majd, hogy minek folytán vált az autónk mozgásképtelenné. Amíg a hozzá nem értő személyek számára egy egyszerűbb műszaki probléma is megoldhatatlan és hatalmas akadályt jelenthet, addig ezen problémákat sok esetben a helyszínre hívott autómentő 0-24 képes megjavítani. Más azonban a szituáció egy komolyabb probléma, vagy egy balesetet szenvedett és autómentés 0-24 folyamatra szoruló autó esetében. Abban az esetben, ha a helyszíni javítás nem kivitelezhető, a működésképtelen autót egy szervizbe szükséges szállíttatni, amelyre a legcélszerűbb az autómentés szolgáltatásunkat igénybe vennie.

Mi alapján válasszuk ki egy szakmailag profi és megfelelő, azonban olcsó autómentő szakembert? Az egyik lényeges szempont, hogy az autómentés és autómentés Budapest területén történő folyamatát mielőbb megkezdjék, ezért érdemes lehet egy környékbeli céget tárcsáznunk. Erre sajnálatos módón azonban leginkább csak akkor van esélyünk, ha rendelkezünk egy internet képes eszközzel és megfelelő lefedettséggel ahhoz, hogy az interneten a térképes találatok közül választhassunk. Ha ez nem megoldható, akkor ismerősöktől is érdeklődhetünk a megfelelő és olcsó autómentés szolgáltatás érdekében. Továbbá lényeges tényező még a cég által kínált autómentés árak szempontja is. Ha a telefonos érdeklődés folyamán nem hajlandóak tájékoztatni minket az autómentő árakról, és mindenáron a helyszínen szeretnének megbeszélni velünk az autómentés árakat, akkor jobban járunk ha inkább egy másik cég iránt érdeklődünk, mielőtt hatalmas összegekkel károsítanának meg minket.

Amennyiben balesetet szenvedett, és az autójáról letörtek darabok, próbálkozzunk a tréleres autómentő kiérkezése előtt addig is szállítható állapotba rakni a gépjárművet, hogy az autómentés éjjel-nappal szolgáltatás során már csak fel kelljen rakodnia. Ha az autómentő kiérkezett a helyszínre, akkor először is a helyszín felméréssel fog kezdeni, majd miután megállapításra kerültek az autómentés árak, és a felek kitöltötték a kötelező papírokat, akkor lezajlik az autó elszállítása.