Autómentés – Mikor tárcsázzuk az autómentőt?

Szerző: | febr 24, 2022 | 0 hozzászólás

Mikor tárcsázzuk az autómentőt?

Az autómentés folyamatának a végbe menetele több fajta formában és módon is történhet, viszont a végeredményt figyelembe véve az összes autómentő számára hasonló a cél, a meghibásodott vagy megsérült, de a tovább haladásra, továbbá a közúti forgalomban történő részvételre nem képes autók elszállításának a kivitelezése.

A folyamatának a megkezdéséhez nélkülözhetetlen egy olyan helyzet, amely elsősorban indokolttá teszi a tárcsázást. Ilyen helyzet lehet például egy baleset, vagy esetleg egy nem várt meghibásodás, de abban a helyzetben is szükséges lehet az autómentés Budapest területén, ha netán egy olyan járművet vásároltunk meg, amelyet ideiglenesen kivontak a forgalomból.

Az autómentés folyamata minden esetben azzal kezdődik, hogy a bajba jutott ügyfél tárcsázza az általa kiválasztott szakembert, és bejelenti az esetet. Ha személyi sérüléssel járó közúti baleset forog kockán akkor a folyamat csak a hatósági intézkedést követően valósulhat meg, miután a rendőrség biztosított minden személyt arról, hogy a járműre a nyomozáshoz nem lesz szükség, és nyugodtan elvégezhető az autó elszállítása.

Fontos megjegyezni, hogy ha tárcsázunk egy autómentő szolgáltatást, akkor minden helyzet során pontos helyszínt kell meghatároznunk, valamint azt is, hogy mi is a pontos problémánk. Hiszen különböző szakemberek és kocsik kerülnek kiküldésre például abban az esetben, ha az autónk hátsó fele károsodik, vagy az első futómű, hiszen ebben a szituációban már a platóra történő felhúzás is nehézségeket jelenthet.

Akkor, ha pedig motorikus az adott probléma, akkor akár egy szerelő is kérhető a helyszínre, ebből adódóan pedig a kisebb problémák megoldása akár már a helyszínen is végbe mehet, az autómentés szolgáltatás igénybe vétele előtt.

A folyamat következő lépése, hogy az autómentő szakemberek megérkeznek a helyszínre, és az előbb említett helyzetek alapján vagy helyben megszerelik, vagy vontatható állapotba állítják az autónkat. Utóbbi helyzet folyamán egy csörlő alkalmazásával egy platóra emelik a gépjárművet, ezután szakszerűen rögzítve elszállítják a meghatározott helyszínre.

Elakadások folyamán a lehetőségeink attól függnek majd, hogy miből adódóan vált az autónk mozgásképtelenné. Amíg a hozzá nem értő személyek részére egy egyszerűbb műszaki probléma is kivitelezhetetlen és hatalmas akadályt okozhat, addig ezen problémákat rengeteg helyzetben a helyszínre hívott autómentő feladatai során képes megjavítani.

Különböző azonban a helyzet egy komolyabb probléma, vagy egy balesetet szenvedett és autómentés folyamatára szoruló autóval kapcsolatban. Abban a helyzetben, ha a helyszíni javítás nem oldható meg, a működésképtelen autót egy szervizbe kell szállíttatni.

Mi alapján válasszuk ki egy szakmailag profi, mégis olcsó autómentő szakembert?

Az egyik fontos szempont, hogy az autómentés autópálya területén történő folyamatát minél előbb megkezdjék, ezért ajánlott lehet egy környékbeli céget felhívnunk. Erre sajnos azonban leginkább csak akkor adódhat esélyünk, ha rendelkezünk egy internetre alkalmas eszközzel és megfelelő lefedettséggel ahhoz, hogy az interneten a térképes találatok között válogathassunk.

Ha ez nem kivitelezhető, akkor ismerősöktől is érdeklődhetünk a megfelelő és olcsó autómentés szolgáltatás megtalálásért. Valamint fontos tényező még a cég által biztosított árak szempontja is.

Ha a telefonos érdeklődés során nem akarnak szívesen tájékoztatni minket az árakról, és minden esetben a helyszínen szeretnék ezt megbeszélni velünk, akkor jobban járunk ha inkább egy másik céget keresünk, mielőtt hatalmas összegekkel károsítanának meg minket.

Abban az esetben, ha Ön balesetet szenvedett, és az autójáról letörtek darabok, próbálkozzunk az autómentő kiérkezése előtt addig is szállítható állapotba helyezni a gépjárművet, hogy az autó elszállítása folyamán már csupán fel kelljen azt rakodni. Ha az autómentők kiérkeztek a helyszínre, akkor először is a helyszín felméréssel fognak kezdeni, majd ezt követően megállapításra kerülnek az árak, majd a felek kitöltik a kötelező papírokat, és ezután lezajlik az autó elszállítása.

Ne bízza a véletlenre .. bízza egy profi autómentő csapatra!

Ha bajba keveredett, gépjárműve cserben hagyta, vagy netán csak egy új autót vásárolt és autómentésre vagy autószállításra van szüksége, akkor tárcsázza cégünket! Olcsó autómentés Budapest bármely kerületében, tapasztalt és megbízható autómentő kollégáink által az év bármely napján, a nap bármely szakaszában!